سینما و زندگی ون گوگ
در قسمت اول از معرفی سینما و هنرمند نقاش ون گوگ ، به بررسی سه فیلم ساخته شده درباره زندگی ون گوگ پرداخته شد. در ادامه به بررسی دو فیلم دیگر درباره زندگی ون گوگ بصورت خلاصه پرداخته می شود.
۴- وینسنت دوستداشتنی (Loving Vincent) / سال تولید: ۲۰۱۷ / کارگردان: دوروتا کوبیلا (Dorota Kobiela) و هیو ولچمان (Hugh Welchman) / زبان: انگلیسی / ساخت کشور: هلند، بریتانیا، امریکا / مدت فیلم: ۹۴ دقیقه
معرفی فیلم:
انیمیشن «وینسنت دوستداشتنی» اولین انیمیشنی است که تمام صحنههای آن با نقاشی ساخته شده است.
این انیمیشن در ابتدا قرار بود به صورت یک انیمیشن کوتاه هفت دقیقهای در سال ۲۰۰۸ ساخته شود اما برنامهی ساخت آن تغییر کرد و در نهایت در سال ۲۰۱۷ به عنوان یک انیمیشن بلند بر پردههای سینما آمد.
برای ساخت این انیمیشن بیش از ۱۰۰ نقاش با یکدیگر همکاری کردند و حاصل این همکاری، خلق حدود ۶۵۰۰۰ نقاشی رنگ روغن به سبک نقاشیهای وینسنت ون گوگ برای ساخت این انیمیشن بود.
ون گوگ در دوران اقامت در شهر آرل، با پستچی این شهر ژوزف رولن Joseph Roulin و خانوادهی وی رابطهی نزدیکی برقرار کرده بود. در این فیلم، جوزف رولن چند ماه پس از مرگ ویسنت نامهای بازنشده از وی در دست دارد و از پسرش آرمان Armand درخواست میکند که این نامه را به برادر وینسنت، تئو برساند.
اما تئو نیز در غم از دست دادن برادر، از دنیا رفته است و آرمان رولن پس از فهمیدن این موضوع، در تلاش برای فهمیدن علت مرگ مرموز ون گوگ برآمده است.
این فیلم از زندگی ون گوگ که ساخت آن ۵.۵ میلیون دلار هزینه داشت، در سال ۲۰۱۸ در بخش بهترین انیمیشن بلند نامزد دریافت جایزهی اسکار شد.
۵- بر دروازهی ابدیت (At Eternity’s Gate) – سال تولید: ۲۰۱۸ – کارگردان: جولیان اشنابل (Julian Schnabel) / ساخت کشور: فرانسه، بریتانیا، امریکا / زبان: انگلیسی، فرانسوی / مدت فیلم: ۱۱۱ دقیقه
معرفی فیلم:
فیلمنامهی این فیلم توسط نویسندهی بزرگ فرانسوی، ژان-کلود کریر Jean-Claude Carrière ، لوییس کاگلبرگ Louise Kugelberg و جولیان اشتابل نوشته شده است که جولیان اشنابل خود کارگردانی این فیلم را بر عهده داشت.
در این فیلم پرستاره درباره زندگی ون گوگ ، ویلم دفو Willem Dafoe در نقش وینسنت وانگوگ، اسکار آیزاک Oscar Isaac در نقش پل گوگن، مد میکلسن Mads Mikkelsen در نقش کشیش، روپرت فرند Rupert Friend در نقش تئو ون گوگ و امانوئل سنیه Emmanuelle Seigner در نقش مادام ژینو Madame Ginoux به ایفای نقش پرداختهاند.
فیلم «بردروازهی ابدیت» که نام خود را از یکی از آخرین نقاشیهای ون گوگ گرفته است، به روزهای آخر زندگی ون گوگ پرداخته است و نظریهی دو زندگینامهنویس وانگوگ به نامهای استیون نیفه Steven Naifeh و گرگوری وایت اسمیت Gregory White Smith مبنا بر اینکه مرگ ون گوگ با عمل خودکشی اتفاق نیافتاده است را تصویر میکند.