پان آرت - نشریه جامعه ی هنری ایرانیان
وب سایت علمی پژوهشی هنر

الکترونیک چاپی – قسمت اول

0 366

الکترونیک چاپی و بررسی آن -قسمت اول

الکترونیک چاپی از رویدادهای مدرن در حال حاضر است که تاثیرات مختلفی بروی زندگی ما میگذارد، در این نسخه به واکاوی این صنعت و نقش آن در زندگی انسان و جزئیات این تکنولوژی توسط علی ظریف خواهیم پرداخت.

الکترونیک چاپی مجموعه‌ای از روش‌های چاپ مورد استفاده برای ایجاد جلوه‌های الکتریکی بر روی سطوح مختلف الکترونیک چاپیاست.

چاپ معمولا با استفاده از تجهیزات متداول چاپ؛ مانند چاپ اسکرین، فلکسوگرافی، گراور، لیتوافست و جوهر‌افشان مناسب برای چاپ نقوش بر روی مواد است.

با استانداردهای صنعت الکترونیک، این فرآیند کم هزینه‌ای تلقی می گردد.

مرکب های رسانا و یا نیمه‌رسانا با عملکردی الکتریکی و خاصیت نور‌تابی بر روی سطوح بکار گرفته شده و دستگاه‌های فعال یا غیر فعال را ایجاد می کنند. مانند ترانزیستورهای فیلمی نازک، خازن‌ها، کویل‌ها و مقاومت‌ها.

انتظار می‌رود الکترونیک چاپی به منظور تسهیل گسترده و بسیار کم هزینه، کاربردهای محدود الکترونیک مانند صفحه نمایش انعطاف‌پذیر، برچسب هوشمند، پوستر‌های تزئینی و متحرک و لباس‌های فعال که نیاز به کارآیی بالایی را ندارد، بکار گرفته شود.

دوره الکترونیک چاپی اغلب به الکترونیک آلی یا الکترونیک پلاستیکی باز می‌گردد که  ترکیبات آن از یک یا چند جوهر بر پایه کربن تشکیل شده است.

سایر موارد بر اساس مواد مرکب، که می‌تواند فرآیندهای مبتنی بر مواد محلول پایه، خلا پایه یا دیگر فرآیندها باشد، رده بندی می گردد.

 الکترونیک چاپی، با تمرکز بر فرآیندها و الزاماتی که برای این حوزه مورد تقاضاست قادر به استفاده از هر ماده محلول پایه می‌باشد.

این مواد شامل نیمه‌رسانای آلی، نیمه‌رسانای معدنی، رسانای فلزی، نانوذرات، نانوتیوب‌ها و سایر مواد می شود.

برای آماده سازی الکترونیک چاپی تقریبا تمام روش‌های چاپ صنعتی به کار می شوند. مشابه روش‌های چاپی متداول، در روش الکترونیک چاپی یک لایه مرکب بر روی دیگر لایه اعمال می شود.

بنابراین توسعه منسجم روشهای چاپ و ترکیبات مرکب‌ها از وظایف ضروری این زمینه هستند.

مهمترین فایده بکارگیری فناوری چاپ برای کاربردهای الکترونیک، تولید حجیم با هزینه کم است. هزینه پایین تر ما را قادر به استفاده این روش در برنامه‌های کاربردی بیشتری می سازد.

به عنوان مثال سیستم‌ها شناسایی با امواج رادیویی RFID، که شناسایی بدون تماس در مبادلات تجارتی و حمل و نقل را میسر می نماید.الکترونیک چاپی

در برخی از حوزه‌ها، از جمله دیودهای الکترونیکی ساطع ن“ور، چاپ عملکرد موثری نداشته است. چاپ بر روی بسترهای انعطاف‌پذیر اجازه می دهد تا سطوح حاوی مدار و یا الگوهای الکترونیک شکلی منحنی بخود بگیرد، به عنوان مثال، قرار دادن سلول‌های خورشیدی روی سقف خودرو.

قطعا نیمه‌رساناهای متداول می بایست قیمت بسیار بالاتر خود را با عملکرد بسیار بالاتر توجیه نمایند.

تالیف: علی ظریف، کارشناس تکنولوژی چاپ

خواندن این مطلب پیشنهاد می گردد:
الکترونیک چاپی و بررسی آن -قسمت دوم
ارسال یک پاسخ