قهرمانان خیالی دنیای مارول
مجله دیجیتال هنری پان آرت ، نسخه پنجاه و هفتم منتشر شد .
سخن مدیر مسوول و سردبیر مجله دیجیتال هنری پان آرت: آنچه که در این نسخه مورد بررسی قرار گرفته است نگاهی است به دنیای مارول ها و کاراکترهای مختلف این مجموعه.
مارول، شرکتی است که سالیان سال است برای تعریف کاراکترهای بی شمار و ابرقهرمانان، کتاب های کمیک تعریف کرده و بواسطه تیم خود به رهبری استن لی، توانسته در اکثر کشورهای جهان به ویژه آمریکا، جایگاهی حرفه ای کسب کند.
اگر امروز شاهد آن هستیم که قهرمانان خیالی این دنیای بزرگ کمیک، جایگاهی دارند و در سرتاسر جهان فیلم هایی از آنها به فروش میرسد، به دلیل پشتوانه ای است محکم که از قبل به واسطه کتاب ها، تصویرسازی ها و انتشاراتی های مختلف تبلیغ و روانه بازار شده اند.
در کشور ما نه تصویرساز کم است نه طراح گرافیک و نه انتشاراتی مناسب و نه فعالان حیطه کمیک استریپ.
که بتوانند فعالیت مناسبی انجام دهند، اما برنامه ریزی هایی باید انجام شود که نشده و حال این دنیای مارول حتی میان دفترها و کتابچه ها و نیز لیبل های مختلف در ایران هم حضور دارند.
ایران سرزمینی است با پشتوانه ای بسیار قوی که سالیان سال، نه قهرمانان خیالی بلکه قهرمانانی واقعی را شامل شده است. اما این که چرا قهرمانان اسطوره ای ما که در کتب شاهنامه و یا بندهش حضور دارند، در دنیای سینما و یا کتب کمیک نیستند سوالی است مهم…
به غیر از بحث فرهنگ سازی که میتواند سالیان سال رشد مناسبی را در جامعه شامل شود، ارزآوری از طریق سرمایه گذاری بروی کاراکترهای کلیدی ایرانی نیز میتواند عاملی باشد برای رشد جامعه و نیز تغییر خلق و خو و اخلاق جوانان که در جستجوی یک منتور یا قهرمان در دنیای خود هستند و چه بهتر که این قهرمان از دنیای واقعی و فرهنگی باشد که مخاطب با آن درگیر است و در آن زندگی می کند.
فهرست مطالب نسخه پنجاه و هفتم مجله دیجیتال پان آرت:
– حرف اول : سخن مدیر مسوول و سردبیر در نسخه پنجاه و هفتم پان آرت
– پرونده ویژه : جایگاه تذهیب در هنر مدرن با مرضیه قدسی
– مقاله : پالتهای فرهنگی سهیلا اصفهانی
– گزارش: سفر به شرق با پرویز تناولی
– ترجمه : دنیای مارول (معرفی شخصیت ها)
– مقاله : معرفی گروه موسیقی بیتلز