هنر خط و مجسمه سازی در آثار علی نجات
از پیشینه هنری کمی صحبت کنید.
من فارغالتحصیل هنرستان هنرهای زیبای پسران هستم که در دوران هنرستان دو تا نمایشگاه گروهی، پایان هر سال تحصیلی ارائه کردم که شامل عکاسی، پوستر و نقاشی بودند.
در زمینهی موسیقی نیز فعالیت میکنم. نوازنده و مدرس سازهای کوبهای و نوازندهی پیانو نیز هستم. در گروههای متعددی ساز زدم و همکاری کردم.
در حال حاضر هم به کار گرافیک و هم موسیقی مشغول هستم. همچنین فارغالتحصیل دورهی یکسالهی مدرسهی ویژه هستم که در پایان سال تحصیلی نمایشگاه گروهی از کارهایم برگزار شد.
چطور شد به خط و موضوع کوفی بنایی علاقه مند شدید؟
خط کوفی بافی بنایی به دلیل استراکچر و الگویی که دارد برای من جذابیت خاصیت داشته و بازی با مکعب و مربعها و چیدمان آنها در کنار یکدیگر را دوست دارم.
شروع آن نیز از کلاسهایی که با استاد دلخانی و کلاس آرم و نشانه با استاد چارئی بود که دو خط کوفی و کوفی بنایی در آن کلاسها با هنرجوها کار میشد.
در این دورهها متوجه این موضوع شدم که خط کوفی بنایی چقدر جای کار دارد و میتوان با آن به زیبایی خلق کرد.
به غیر از کار خط، به چه فعالیتهای هنری دیگری مشغول هستید؟
در حال حاضر کارهای مختلفی از جمله طراحی، عکاسی، دیجیتال پینت و موشن گرافیک کار میکنم و در استودیویی به نام استودیو هشتگ مشغول به کار هستم.
در استودیو هشتگ به عنوان طراح و عکاس با گروه هنری آواتیاتر همکاری میکنم. همچنین در دانشگاه فرشچیان هم به عنوان طراح و عکاس مشغول هستم.
کلیات نمایشگاه جدید شما حول چه موضوعاتی بود؟
این نمایشگاه که با نام کوفیبافی برگزار شد، تحت پروژهای با همین عنوان برای شهرکتاب انجام شد که برای بخشهای مختلف این موسسه لوگوتایپهایی از جمله؛ فرهنگی هنری، کودک نوجوان و موسیقی طراحی گشت.
در مرحلهی بعد این لوگوتایپها به صورت حجم با تکنیک استاپموشن، عکاسی و انیمیشن از روی آنها ساخته شدند و به صورت هشت تیزر تلویزیونی خروجی گرفته شدند.
اساتید راهنمای شما در زمینه هنر چه افرادی بودند؟
فرزانه آدیننژاد و مسعود نجات از اساتیدی بودند که در این پروژه راهنمایی و کمک به سزایی کردند.
فرزانه آدیننژاد در این پروژه که پروژه نهایی کارشناسی من نیز بود به عنوان استاد راهنما کمک کردند و مسعود نجات، پدرم، که در مراحل کار مشورت به من دادند و بسیار کمک حال من بودند.
در مورد فعالیت های هنری خود در آینده صحبت کنید!
بنده فعالیت هنری خودم را به روال همیشگی ادامه می دهم. منتها دربارهی حجم و خط کوفی بافی بنایی باید بگویم که قطعاً برای اجرای آن باید بیشتر کار کنم.
چون افراد کمی درباره این رسمالخط به صورت گسترده کار کرده اند و به شدت می توان برای اجرای آن، فعالیت نمود.
در ذهنم حجمهایی هست که شاید حتی قابلیت حرکت و بازی با ذهن بیشتری داشته باشند که امیدوارم بتوانم به خوبی آنها را اجرا و به مرحله نمایش بگزارم.