پوستر سیوسومین جشنوارهی فیلم فجر
با حاشیه ها و انتقادات بسیاری که از پوستر اول سیوسومین جشنواره تئاتر فجر بوجود اومد و بالاخره پوستری جدید در زمان بندی کوتاهی خلق شد، نگرانی های بسیاری در مورد پوستر فیلم فجر هم وجود داشت که آیا این رویداد هم مثل پوستر اول سیوسومین جشنوارهی فیلم فجر تئاتر دچار حاشیه خواهد شد یا خیر. در هر صورت پوستر فیلم فجر هم با طراحی هنرمند جوان، طاها ذاکر، رونمایی شد. طاها ذاکر از هنرمندان طراح گرافیک هست که در زمینه پوستر فیلم فعالیتهای بسیاری رو انجام داده. ذاکر فعالیت گرافیک خودش رو از سال 82 آغاز کرده و تاکنون پوستر فیلمهایی چون پرویز، من عصبانی نیستم، فصل بارانهای موسمی، یک پرده تا همیشه و دوچرخه سواری رو خلق کرده.
ذاکر در چهار دوره ی گذشته، مدیریت هنری “فیلم شناخت” رو به عهده داشته و در دوره های قبلی هم بهمراه مجید برزگر، طراحی پوستر جنبی جشنواره رو انجام داده. این هنرمند درباره ایده المانها و ایده بکار رفته در پوستر فیلم فجر اینطور بیان کردن که: ” از تکرار موتیفهای کهن و نشخوار دستاوردهای گذشتگان که بَزک زندگی امروز شدهاند، خسته شدهام و تصمیم گرفتم، سیمرغی بکشم که متعلق به امروز باشد. سیمرغی ژئومتریک که در حال شکلگیری است، مانند سیمرغی که در مثنوی به آن پرداخت شده است (هر مرغ خود سیمرغ و سیمرغ همان سیمرغ است). نوعی شباهت بین اجزا و کل، در این اثر قابل تشخیص است. به این ترتیب که هر جزء از منظر الگو، مانند و متشابه کل است.”
ذاکر در مورد خطوط و سایر المانهای پوستر هم این موضوع رو بیان کردند که: “خطوط زاویهدار گوشهمانندی که در کل پوستر چیده شده، امکان بسته شدن قابهای گوناگون را با اندازهی نماهای متفاوت به چشم میدهند. این مفهوم (تعدد نما یا حتی فریمها) سینما را به ذهن متبادر میکند. من هیچ کار سمبولیستی (نمادگرایانه) نکردهام و نمیکنم، چون معتقدم هیچچیز، نماد هیچچیز نیست.”
این هنرمند در مورد رویداد و حاشیه های اتفاق افتاده درباره پوستر سیوسومین جشنواره تئاتر فجرو از حمله ای انتقادانه که به تیم طراحی پوستر تئاتر فجر شده بود و همینطور تصمیمی که تیم اجرایی جشنواره درباره طراحی مجدد پوستر گرفتن متاثر شدن و گفتند: “همانطور که یک گروه، سلیقهای این پوستر را انتخاب کرد، دیگران هم سلیقهای به آن حمله کردند و آن را مورد تمسخر و هجو قرار دادند. من حتی یک خط هم نخواندم که چرا این پوستر بد است؟! اینجا همه، مثل همیشه، هیجانزده میشوند و داد و قال راه میاندازند که «مرده باد» و «زنده باد».”