پان آرت - نشریه جامعه ی هنری ایرانیان
وب سایت علمی پژوهشی هنر

معرفی ده هنرمند معاصر ایرانی (قسمت اول)

در این نسخه از پان آرت قصد داریم به معرفی ده هنرمند معاصر ایرانی بپردازیم.

0 855

معرفی ده هنرمند معاصر ایرانی (قسمت اول)

مطلب ده هنرمند معاصر ایرانی را فقط و تنها اگر به هنر و هنرمند ایرانی علاقه دارید مطالعه کنید.

ایران، مهد هنرمندانی با چهره جهانی

ایران، سرزمینی که تاریخچه ای بسیار والا در زمینه هنر دارد. بر کسی پوشیده نیست که قدمت این کشور به سالیان سال قبل بازگشته و از همان زمان، توانسته هنر خود را چه در داخل چه در خارج از مرزهای خود، به رخ بینندگان بکشاند.

از دوره سلجوقی، ایلخانی، صفوی گرفته تا سایر دوره ها، تماما نمایشگر آثار و ابنیه و نقاشی و خطاطی هایی است که هنوز هم در هنر معاصر و کلاسیک حرف های بسیاری برای گفتن دارد.

حفظ شکوه هنر در ادوار مختلف تاریخی

کشوری که اگر چه در تاخت و تاز قوم ها و کشورهای مختلفی دچار نابودی های بسیاری شد، اما با همان آثار بجای مانده، توانسته شکوه خود را در بیشتر شاخه های هنر به خوبی حفظ کند .

اکنون، این هنرمندان جوان ایرانی در کنار پیشکستان هستند که همچنان در عرصه هنر معاصر، رو در روی هنرمندان مطرح خارج از کشور ایستاده و شکوه هنر خود را از سرزمینی کهن، به رخ می کشند.Avish-khebreh-zadeh

با توجه به موقعیت اجتماعی و سیاسی منحصر به فرد و چالش برانگیز، کشور ایران یکی از پرکاربردترین و مترقی ترین کشورها در زمینه هنر می باشد.

تاریخچه هنر ایران همواره مملو از هنرمندانی می باشد که سعی کرده اند با ایجاد یک زبان بصری ایرانی در عین حال مدرن، جلوه جدیدی از هنر را به جهانیان نشان دهند.

صحنه هنر معاصر ایران به طور چشم گیری در حال تغییر می باشد. هنر ایرانی با ذوق و سلیقه خاص هنرمندان خود، شکل خاصی را بیان می کند. این تغییرات مدیون نسل جدید هنرمندان ایرانی می باشد.

امروزه بیشتر از گذشته هنرمندان ایرانی به دنبال ایجاد یک گفتمان بین المللی برای ارائه آثار خود در سطح جهانی می باشند.

نازگل انصاری ‌نیا

نازگل انصاری ‌نیا به بررسی تجربیات روزمره زندگی معاصر ایران می پردازد. اغلب آثار او از تحولات زندگی شهری و چشم انداز سریع در حال تغییر در زادگاه وی، یعنی تهران الهام گرفته است.Iraninan-artist

انصاری نیا یکی از هنرمند های معاصر ایرانی با بکارگیری از انواع رسانه هایی مثل فیلم، مدل های سه بعدی ، مجسمه سازی و طراحی، به مفاهیم از دست دادن و تولد دوباره می پردازد.

همچنین تأثیرات روانشناختی تغییرات را که امری ثابت در زندگی مدرن ایرانی است از شناخته به ناشناخته بررسی می کند. این تاثیرات در پروژه های گسترده ی بازسازی در تهران و سایر شهرها به خوبی قابل مشاهده می باشد.

 انصاری نیا با بکارگیری از انواع رسانه هایی مثل فیلم، مدل های سه بعدی ، مجسمه سازی و طراحی، به مفاهیم از دست دادن و تولد دوباره می پردازد.

او در سال 2015 در دو سالانه ونیز و در دهمین و دوازدهمین دو سالانه استانبول در سال 2007 و 2011 در غرفه ملی ایران شرکت نمود. انصاری نیا توانست در سال 2009 برنده جایزه هنر پایتخت ابراج شود.

آویش خبره زاده

ایده پردازی در آثار آویشن خبره زاده عموما از تجربیاتش در زمینه مهاجرت و زندگی در کشورهای مختلف سرچشمه می گیرد. آثار او مملو از حس جابجایی، تعلیق، پر رمز و راز و غم انگیز می باشد.

او از نقاشی، انیمیشن، فیلم و همچنین رویکردهای غیر متعارف مانند استفاده از روغن زیتون و رزین برای خلق اثر روی کاغذ استفاده می کند.Avish Khebrehzadeh

سیر در دنیای ناشناخته ها

در آثار آویش خبره زاده تضاد بین آموزش ها و میراث شرق و غرب به خوبی دیده می شود. نقاشی ها و فیلم های ویدیویی او منحصر به فرد می باشد.

خبره زاده در مورد خلق آثارش اینگونه توضیح می دهد که: “من سعی می کنم خود را از انتظارها رها کنم و در دنیای ناشناخته ها سیر کنم.

خواندن این مطلب پیشنهاد می گردد:
بنکسی و اثر جدید گرافیتی - قسمت اول

خبره زاده آثار خود را در موسسات جهانی از جمله موزه طراحی مدرسه رود آیلند در ایالات متحده آمریکا، ماکسی در رم و موزه هنرهای قدیمی و جدید در تاسمانی استرالیا ارائه کرده است. او در دو سالانه استانبول و دو سالانه فیلم کلن شرکت کرده است.

او همچنین توانست  در سال 2003 در دوسالانه ونیز، جایزه شیر طلای بهترین هنرمند جوان ایتالیایی را دریافت نماید.

ارسال یک پاسخ