پان آرت - نشریه جامعه ی هنری ایرانیان
وب سایت علمی پژوهشی هنر

مجله دیجیتال هنری پان آرت نسخه شصت و یکم

0 882

مجله دیجیتال هنری پان آرت نسخه شصت و یکم منتشر شد.پان آرت

 

سخن مدیر مسوول و سردبیر مجله دیجیتال هنری پان آرت:

در دوره ای هستیم که امکاناتی متعددی چون اینترنت، شبکه های اجتماعی، گوشی های موبایل، پایگاه های داده و بسیاری از موارد دیگر به راحتی در دسترس است.

این موارد علاوه بر اینکه می توانند آرامش خیال بالایی را برای افراد جامعه میسر کنند، می توانند در موارد بسیاری، باعث بروز مشکلات فراوانی نیز بشوند.

از جمله مشکلاتی که به واسطه حضور دنیای مجازی گریبانگیر هنرمندان شده است، نبود قانون کپی راست است. هر روز، صفحات بیشتری از وب سایت های گوناگون به نشر آثار هنری، فرهنگی هنرمندان روی می آورند.

تصاویر بیشتری از بسیاری از عکاسان به نت راه پیدا می کند، لوگو ها و پوسترها و بسته بندی هایی را شاهد هستیم که بسیار جذاب، گیرا و با تفکر طراحی شده اند اما به راحتی بدون کسب اجازه صاحب اثر در یک وب سایت یا شبکه های مجازی قرار گرفته اند.

صفحه فهرست پان آرت

کپی رایت و بروز مشکلات مختلف :

براستی این مشکل از چه زمان و چه طور پدید آمد؟

از چه زمان فرهنگ ما به نحوی گسترش پیدا کرد که براحتی آثار سایر طراحان و هنرمندان را کپی و در یک سایت جدید که حتی خود هنرمند صاحب اثر هم از آن خبر ندارد، بدون اجازه او، باز نشر کنیم و از همه ناپسندتر، در مواردی اثر را به نام خودمان ثبت کنیم؟

هدر پان آرت نسخه شصت و یکم

این رویداد اتفاقی را رقم نمی زند مگر بی فرهنگی، ناملایماتی ها و نیز نارضایتی هایی از صاحبان اثر که مدتها تلاش کرده اند تا اثری فاخر را تولید کنند و با آن به کسب درآمد بپردازند.

هنرمند منبع درآمدی ندارد جز تولید آثار هنری خود که با هزاران امید، درخواست و تلاش آنرا خلق کرده است و گاها با بررسی یک سایت و یا صفحه اینستاگرام، آن اثر را به نام دیگری میبیند.

نه شکایتی، نه دادگاهی، نه رسیدگی یی نمی تواند بکند چون از ابتدا موضوع کپی رایت، حق نشر، حق بازتولید یا هنر آنچه که اسمش را می تواند گذاشت تدوین نشده است.

صفحات داخلی صفحات مجله

اگر قانونی در این باره نیست، ما خود رعایت کنیم، نام صاحبت اثر را ذکر کنیم، به او یک ایمیل و یا تماس ساده داشته باشیم و با اجازه او یک فعالیت انجام دهیم.

هرچند این کار شاید با برخی مخالفت ها با صاحبان اثر مواجه شود، حداقل وظیفه خود را انجام داده ایم و یک گام برداشته ایم.

اتفاقی که در کپی کردن آثار، شاید گریبان خود ما را بگیرد.

فرهنگ را ما می سازیم، ما رشد می دهیم و ما به آن پر و بال می دهیم. ما صاحبان فرهنگ هستیم و خود باید برای رشد آن تلاش کنیم. یک قدم تا رشد فرهنگ، یک قدم تا تعالی، راهی نیست.

فهرست مطالب مجله دیجیتال هنری پان آرت نسخه شصت و یکم:

– حرف اول : سخن مدیر مسوول و سردبیر در نسخه شصت و یکم پان آرت
– پرونده ویژه : حوای بهشتی، زن زمینی، سپهر بختیار، عدن
– مقاله : معرفی ده هنرمند معاصر ایرانی
– گزارش گالری : کنرو ایزو، نقاش سرشناس ژاپنی
– مقاله : اکسپرسیونیسم از نقاشی تا سینما
– معرفی هنرمند : کوفی بافی با علی نجات

 

ارسال یک پاسخ