پان آرت - نشریه جامعه ی هنری ایرانیان
وب سایت علمی پژوهشی هنر

نشر الکترونیک و صنعت چاپ – نسخه 56

0 370

نشر الکترونیک و صنعت چاپ

در دنیای نشر الکترونیک امروز که هر روز از امکانات بیشتری بهره مند میشود،‌ دنیای موضوعات دیجیتالی موضوع شگرف است که هر روز نقشی کلیدی تر در زندگی پیدا میکند.

چندی پیش در مورد نقش اسباب آلات دیجیتالی در یک سایت خارجی میخواندم و اینکه چگونه شرکت آمازون توانسته با راه اندازی یک سیستم جامع یکپارچه در مورد دانلود کتاب و موضوعاتی مانند مقالات و مجله بروی یک Ebook Reader بسیاری از هزینه های چاپی را کاهش دهد.

در این باره شرکت آمازون توانسته گوی سبقت را از شرکت هایی مانند سونی نیز برباید به این ترتیب که انواع کتاب هایی که در سایت آمازون وجود دارد و برای فروش مهیا شده،‌ با همکاری مولف به یک نسخه دیجیتالی تبدیل شده و به روی Kindle و یا همان کتاب خوان توزیع شده است.

نشر الکترونیک و پان آرت

دنیای دیجیتال با حضور کتابخوان های دیجیتال در حال رشدی حرفه ای است و این موضوع در کنار صنعت چاپ میتواند ویژگی های متعددی داشته باشد.

این درحالی است که صنعت چاپ در دنیا رو به گسترش است و جوامع پیشرفته برای اینکه مخاطب را در چند بازه درگیر کنند،‌ علاوه بر موضوع چاپ،‌ موضوع نشر دیجیتالی را در دنیای دیجیتال نیز فعال کرده اند. اگر چه چاپ تا ابد جایگاه خود را خواهد داشت.

همین موضوع را حال در کشور خود بررسی میکنیم:

قیمت های گزافی که در مورد هزینه هایی چون زینک،‌ کاغذ و روند تولید وجود دارد از طرفی برنامه‌هایی که برای کتابخانه های دیجیتالی انجام شد و کامل به نتیجه نرسید و حال این که قیمت خرید کتاب هم بسیار بالا رفته و در این بین موضوع نشر دیجیتالی هم چون بسیاری از موضوعات دیگر به کندی پیش میرود،‌ باعث شده تا مخاطب هم از مباحث علمی دور بماند،‌ هم نتواند در خرید کتاب به علت گرانی های بالا دخیل باشد و هم اینکه نتواند از بسیاری سایت ها به دلیل مرجع بودن استفاده ای بهینه کند…
اینکه راه حل چیست،‌ بسیار واضح است…

گسترش نشر الکترونیک به صورت همزمان در کنار صنعت چاپ و نیز کنترل قیمت کاغذ و زینک واقعا روندی نیست که بسیار دشوار،‌ ناممکن و سخت باشد، موضوعی است که میتوان انجام داد و به این رویدادهاست که هم سطح فرهنگ بالاتر می رود، هم رشد فردی اجتماعی حاصل می شود و هم اینکه وابستگی به بسیاری از موضوعات در خارج کشور تبدیل به استفاده از منابع داخلی میگردد.

امید که روزی هم در صنعت نشر الکترونیک ،‌ هم در موضوع صنعت چاپ شاهد رویدادهایی باشیم که دم از گرانی و یاس و وابستگی به فلان سازمان و کشور باعث کندی رشد افراد جامعه ما نباشد.

ارسال یک پاسخ