پان آرت - نشریه جامعه ی هنری ایرانیان
وب سایت علمی پژوهشی هنر

Banu Inanç Uyan Dur – طراح گرافیک، تصویرگر

0 176

اینانچ، طراح گرافیک و تصویرساز ترکیه‌ای که مدرک تحصیلی خودش رو در رشته دکترای هنر از ترکیه گرفته. این خانم چندین نمایشگاه در زمینه پوستر و تایپوگرافی در آمریکا،‌ یونان،‌ صربستان و چند کشور دیگه برگزار کردن. اکثر فعالیتهای اینانچ در زمینه پوسترها فرهنگی همراه با تایپوگرافی خلاصه میشه و در سبک ایشون استفاده از بافت بسیار مشهود هست. فضای منفی بسیار کمی در آثار این هنرمند دیده میشه،‌ اما ترکیب خطوط همراه با رنگ قرمز، باعث خلق یک ترکیب بندی ویژه در کارهای ایشون شده.

پان آرت

اینانچ، دستیار مدیر ارشد دانشکده تکنولوژی و اقتصاد و همینطور عضو دپارتمان ارتباطات بصری  ترکیه هست.
متن که در ادامه میخونید، توسط گروه مجلات پآن‌آرت بصورت اختصاصی و در طی یک مصاحبه با این هنرمند تهیه شده و نقطه نظرات ایشون رو برای آشنایی هنرمندان ایرانی با فرهنگ طراحی در سایر کشورها در اینجا ارائه میکنیم.

یکی از مواردی که در پوسترهای من به عنوان یک سبک شخصی میتونم از اون یاد کنم، استفاده بسیار اندک از فضای منفی هست. این کار دلیل خاصی داره. من در این سری از پوسترهام،‌ فرهنگ جامعه رو به تصویر کشیدم. این فرهنگ از گذشته کشور من یعنی ترکیه میآد. گذشته ای پر از اسرار، جنگها و تضادهای مختلف. بخاطر همین فکر میکنم که نمایش گذشته‌ای پر از اتفاقات مختلف، باید با استفاده کمتری از فضای منفی انجام بشه. در ضمن، زمانی شما در یک سری از کارها به یک سبک هدایت میشین. این سبک میتونه برای شما به عنوان یک سمبل تبدیل بشه. در نتیجه بعد از مدتی، در مسیر سبکی که خودتون در ذهنیت شخصیتون پرورش دادین، به جلو حرکت میکنین.
اگر چه همونطور که میدونین با این کار، درگیری ذهن برای درک موضوع خیلی بیشتر میشه، اما من با ایجاد بافت و استفاده بسیار کمی از رنگ، سعی کردم ترکیب بندی مناسبی رو بدون استفاده از فضای منفی خلق کنم.
از موارد دیگه‌ای که میتونم به اونها اشاره کنم، نحوه ایده پردازی در کارهام هست. به عنوان یک هنرمند گرافیک، من حس میکنم از هر موضوع و یا وسیله ای میشه ایده گرفت. موسیقی، مطالعه فلسفه، دیدن و شنیدن در زمینه های مختلف و از همه مهمتر گرفتن حس برای انجام یک کار خیلی مهمه. بعد از الهاماتی که به ذهن میرسه همزمان از کار دستی و کامپیوتر برای رسیده به ایده نهایی استفاده میکنم.

و اما رنگ قرمز
این رنگ فوق العادست و در یک ترکیب در کنار مشکی، میتونه در طراحی حسی دراماتیک رو به شما القاء بکنه.  البته باید بگم رسوندن مفهوم و جلب توجه با این رنگ در یک کادر که از بافت مشکی تشکیل شده گاهی سخت میشه.
از موارد مهم دیگه میتونم به تایپوگرافی اشاره کنم. ببینید، اصولا استفاده از یک سری فونت آماده امکان داره به دیزاین شما لطمه وارد کنه. گاهی شما مجبور هستین با توجه به بافت، معنا، محل ایده پردازی یا حتی ملیتی که پوستر رو به اونجا ارسال میکنین، از فونتهای ویژه‌ای استفاده کنین. به همین علت من در اکثر کارهام سعی در خلق فونتهای جدید دارم. البته گاهی این کار زمان بسیاری رو میگیره، اما شما مطمئن خواهید شد که یک فونت اختصاصی ایجاد کردین و این نوع فونت به رسوندن معنای پوستر به بیننده کمک قابل توجهی میکنه.

ارسال یک پاسخ